A homeopátiáról dióhéjban

A homeopátia önálló gyógyítási rendszer, a komplementer medicina egyik ága. Szelíd gyógymódként is emlegetik, alapelve a simile elv – hasonló a hasonlót gyógyítja. Gyökerei az ókorig nyúlnak vissza, egységes terápiás tudománnyá Dr. Samuel Hahnemann fejlesztette több mint 200 évvel ezelőtt, és azóta világszerte eredményesen alkalmazzák.

Homeopátiával mind akut, mind krónikus betegségek széles skálája gyógyítható megfelelő szaktudás birtokában. Egyénre szabott, individuális terápia, amely alkalmazható önállóan, kiegészítő terápiaként a hagyományos orvoslás mellett, vagy akár más alternatív gyógymóddal kombinálva.

A homeopátiás gyógyszerek szigorú előírások betartásával készülnek természetes – növényi, állati, ásványi – eredetű alapanyagokból. Az előállítás gyógyszergyárakban történik speciális eljárásokkal (potencírozás, fokozatos hígítás). A gyógyszerek nem toxikusak, nincsenek káros mellékhatások, nem alakul ki hozzászokás, függőség. A hatás nem dózisfüggő, a gyógyszer-túladagolás fogalma nem létezik.

A homeopátiás gyógyszer a test saját természetes gyógyító erőinek beindításával fejti ki a hatását, amelyek a betegség miatt legyengültek. Alkalmazható bármely életkorban, csecsemőkortól időskorig, mindaddig, amíg a szervezet öngyógyító folyamatait be lehet indítani.