Hiteles a homeopátia?

40 éves, három gyermekes anya vagyok. Az anamnézist tekintve gyermekkorom óta küszködtem vese ill. húgyúti problémával, mégpedig állandóan visszatérő és nagyon fájdalmas véres vizelettel. Ezen kívül a gyesen töltött időszak bezártsága miatt enyhe depresszió és labilis lelki egyensúly volt rám jellemző. Ekkor, sok-sok antibiotikum kúrán és mindenféle vesevizsgálaton túl, jelentkeztem a homeopátiás rendelőben, bár én magam sem voltam biztos a homeopátia hitelességében, biológus lévén.

Az első alkalommal hosszas beszélgetésben minden részletre kiterjedően felmérte a doktornő az előzményeket. Ezután műszeres vizsgálat, majd az alkati szer megállapítása következett. Az alapproblémára azonnal kaptam megfelelő homeopátiás szert, ami a következő vizeletürítéskor perceken belül megszüntette a fájdalmas tüneteket. Az első megjelenést követő 2 hónap múlva teljesen megszűntek a hasonló tünetek, és azóta - lassan másfél éve - egyáltalán nem jelentkeznek.

Ezután a labilis lelkiállapot javítása volt a legfontosabb. A gyes lejártával lassan munkába kellett állnom, ezért nagyon fontos volt a mielőbbi lelki egyensúly visszaállítása. Rövid időn belül ez is a legjobb módon oldódott meg a doktornő szakmai hozzáértésének köszönhetően. Bármilyen problémám esetén nagy örömmel fordulok hozzá máskor is.

Ráczné Buczkó Zsuzsa