Gyakorlati tudnivalók

Hogyan néz ki a homeopátiás szer?

Legtöbbször golyócska (globulus), ritkábban alkoholos oldat. A gyógyszer elnevezése megfelel a kiinduló anyag latin nevének, mellette egy betű (hígítás típusa) és egy szám (hígítás mértéke).

Léteznek ún. komplex homeopátiás szerek is, amelyek több összetevőből állnak, ezért fantázianévvel vannak ellátva (tabletták, orrspray-k, kenőcsök, kúpok, oldatok és globulusok).

A gyógyszer bevételének és tárolásának szabályai

A homeopátiás gyógyszerek a száj nyálkahártyájáról szívódnak fel, ezért nem lenyelni kell őket, hanem lassan elszopogatni. Fontos a száj nyálkahártyájának tisztasága, ezért a bevétel és bármilyen étel fogyasztása (cigaretta is) között legalább 20 perc teljen el. Tiszta vízre ez nem vonatkozik.

A kúra időtartama alatt tartózkodjunk a mentolos anyagoktól (rágógumi, fogkrém), mivel a mentol felfüggesztheti a homeopátiás szer hatását.

Gyógyszereinket tartsuk távol az elektromágneses mezőktől (főleg a mobiltelefontól, mikrohullámú sütőtől, számítógéptől, hangszóróktól).

Ne helyezzük őket direkt napfényre, és se túl meleg, se túl hideg helyre, mivel csak 0-60° C között tartják meg stabilitásukat!